"PŘEKRAČUJEME HRANICE"


FIKTIVNÍ POŽÁR V DOMOVĚ PRO SENIORY PROVĚŘIL PERSONÁL I HASIČE

24.02.2012 11:57

Dne 22.2.2012 oznámilo operační středisko našim členům výjezdové jednotky požár domova důchodců v Osoblaze.  Na místo přijely i další dvě jednoky -  Jidřichov a Krnov.

Pět minut před šestnáctou hodinou oznámilo operační středisko požár.  V zápětí se naše výjezdová jednotka dobrovolných hasičů sjíždí k tamějšímu domovu pro seniory.  V domově důchodců hoří! Nic horšího se už snad stát nemohlo. Budova je plná starších lidí, z nichž někteří nejsou bez pomoci druhých schopni pohybu. Naštěstí se v tomto případě vše odehrává jen jako, žádné plameny, jenom diskotékový kouř. O něco později přijíždějí na pomoc jednotky z Jindřichova a Krnova.

V případě fiktivního požáru v domově pro seniory začala podle předem připraveného scénáře hořet kuchyňka ve třetím poschodí. Zaměstnanci domova postupně vyváděli obyvatele do jídelny.  Hasiči pomáhali zaměstnancům z vynášením osob, a také měli za úkol zmapovat situaci a požár uhasit. Přínosné bylo cvičení jak pro hasiče, tak pro samotné zaměstnance domova pro seniory.

 

FOTO ZDE

—————

Zpět